Naar inhoud
Banner met trein in Antwerpen

Ik zoek vervoer op maat.Ik zoek via type vervoer.Ik vraag hulp via een Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV).

Ziekenvervoer

Ziekenvervoer is bedoeld voor mensen die een verplaatsing moeten maken voor een medische behandeling of een (dag)opname in het ziekenhuis.

Dringend ambulancevervoer (spoedopname) wordt hier niet besproken. Niet-dringend ziekenvervoer (zittend of liggend) wordt geregeld door het ziekenfonds en is vooraf gepland. Voor rolstoelgebruikers wordt aangepast vervoer voorzien.

 

Voorwaarden en hoe reserveren?

Voor meer informatie, voorwaarden en reserveren neem je contact op met je eigen ziekenfonds.

 

Goed om te weten

  • Het ziekenfonds heeft afspraken met private ambulance- of taxidiensten of voert de ritten zelf uit. Je kan ook een beroep doen op eigen vervoer of vrijwilligersvervoer (bv. Minder Mobielen Centrale).
  • Voor sommige behandelingen (bv. nierdialyse, kankerbehandeling, hartrevalidatie …) en onder bepaalde voorwaarden geeft het ziekenfonds een tegemoetkoming voor het vervoer. Dat kan een kilometervergoeding zijn of een gedeeltelijke terugbetaling van de factuur.
  • Je moet zelf een aanvraag indienen bij je ziekenfonds voor de (gedeeltelijke) terugbetaling van je vervoerkosten. Het ziekenhuis zal het RIZIV-attest voor terugbetaling afleveren. Dit attest moet je samen met alle bewijsstukken van vervoer doorgeven aan het ziekenfonds.

 

Zoekresultaten in de databank

icoon zoekmethode type vervoer

Ga naar het overzicht van de zoekresultaten voor dit vervoertype.