Naar inhoud
Banner met detail van metrostel in Brussel

Ik zoek vervoer op maat.Ik zoek via type vervoer.Ik vraag hulp via een Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV).

Samen op pad met OV-buddy's in Leuven (TreinTramBus)

TreinTramBus start op 1 september met het project Openbaar Vervoer-Buddy's in Leuven. OV-buddy's zijn vrijwilligers die mensen met een mobiliteitsbeperking en ouderen helpen om het openbaar vervoer te leren gebruiken.

Banner project OV-buddy's

De buddy's werken van deur tot deur: de persoon wordt opgehaald op een afgesproken locatie en geholpen bij het nemen van bus of tram naar de gewenste bestemming.

Het kan hierbij gaan om eenmalige ondersteuning (meegaan op bus/tram en helpen waar nodig), maar soms willen gebruikers ook graag een specifiek traject (bv. van thuis naar de markt) aanleren, met de bedoeling om dit dan na enkele keren zelfstandig te kunnen afleggen. 

In 2016-2017 werd het project voor het eerst opgestart in regio Gent en in 2018 was Sint-Niklaas aan de beurt.

 

Wil jij graag OV-buddy worden?

TreinTramBus is op zoek naar vrijwilligers. Neem jij soms het openbaar vervoer en wil je graag anderen hierbij helpen? Hou je wel van een babbeltje op de bus of tijdens een stukje stappen? Dan is dit zeker iets voor jou. Dankzij jouw hulp raken mensen met een beperking de deur uit en leren zij zelfstandig reizen!

 

Wil jij graag hulp van een OV-buddy?

Woon je in de regio Leuven, of kom je er regelmatig en kan je wel wat hulp gebruiken om op je bestemming te geraken? Dan kan jij beroep doen op een OV-buddy. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers om met jou op pad te gaan!

Neem contact op met buddywerking@treintrambus.be of bel naar 09 223 86 12.

 

Meer informatie