Naar inhoud
Banner met tram in Brussel

Ik zoek vervoer op maat.Ik zoek via type vervoer.Ik vraag hulp via een Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV).

Toeren met Taxi's - Toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen

Het project Toeren met Taxi’s – Toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen is een initiatief van Toerisme Vlaamse Ardennen gesteund door het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het doel ervan is om mensen die minder mobiel zijn ook naar landelijke streken zoals de Vlaamse Ardennen te halen.

  • Moeilijk te been?
  • Rolstoelgebruiker?
  • Zorgbehoevend?
  • Op reis met kleine kinderen in kinderwagens?
  • Geen auto ter beschikking?

Ook wie minder goed te been is, een mobiele beperking heeft of samen met kleine kinderen op vakantie wil gaan, is in de Vlaamse Ardennen meer dan welkom. Dankzij heel wat initiatieven van particulieren en openbare besturen ligt voor iedereen de weg wijd open om in deze prachtige streek het landschap en het erfgoed te ontdekken.

In de brochure 'Toeren met taxi's, toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen' worden logies, evenementen en bezienswaardigheden met een toegankelijkheidslabel opgesomd en worden plekjes getoond die vlot toegankelijk zijn voor toeristen die minder kwiek of mobiel zijn. Bovendien is er het aantrekkelijk aanbod om logeren en de streek verkennen aan elkaar te koppelen, met behulp van comfortabele taxidiensten.

 

Meer informatie